Actualiteit

Einde in zicht voor Peugeot RCZ

Heeft u ook telkens zin om snel naar een Peugeot-verdeler te rennen om er een bestelbon te ondertekenen, wanneer u een RCZ Coupé ziet passeren? In dit geval moet u die beslissing niet meer te lang uitstellen want zopas kondigde het merk op het autosalon van Shanghai aan dat het huidige model geen opvolger meer krijgt.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 23 apr. 2015 | Leestijd: 2 min

De reden? Het zijn harde tijden voor Peugeot. De constructeur heeft daarom besloten het strategisch plan van PSA strikt te volgen. Dat werd «Back in the race» gedoopt en het voorziet dat het gamma wordt afgeslankt van 25 modellen in 2014 naar 13 modellen in 2022.

In een interview over deze moeilijke keuze zei Maxime Picat, de big boss van Peugeot: “Ik ben gek van de RCZ, maar tegelijk wil ik dat we ons concentreren op onze belangrijkste modellen, van de 108 naar de top toe, en dat we daar vervolgens al onze middelen voor aanwenden. Met al deze wagens kunnen de beste zijn. De nichemarkten zijn daarentegen niet voor ons, maar vormen het terrein van de premium merken, terwijl het voor ons eerder een folietje was.”

Advertentie – lees hieronder verder

Ook al zijn deze verklaringen overduidelijk, toch sluiten ze de piste niet uit dat Peugeot zijn sportieve kant verder zal blijven ontwikkelen. Dat zou dan vooral gebeuren onder de vorm van varianten met het label «GT» en «R». De eerste modellen die daarvan profiteren zijn de 208 en de 308. De RCZ Coupé wordt nog tot einde van het jaar geproduceerd in de Magna Steyr fabriek in Oostenrijk. U bent dus gewaarschuwd!

En gaat u ook het verdwijnen van de Peugeot RCZ betreuren ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon