Elektrisch

Buzz: man rijdt onbewust weg met andere Tesla

Een man dacht weg te rijden in zijn eigen Tesla Model 3, maar onderweg kreeg hij een telefoontje van de echte eigenaar die hem op de vergissing wees. Blijkbaar houdt de toegang via de app ernstige risico’s in.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 17 mrt. 2023 | Leestijd: 3 min

Dit vreemde verhaal dat op Global News verscheen, deed zich voor in Vancouver, Canada. Zoals gewoonlijk ontgrendelde Rajesh Randev zijn Tesla Model 3 via de applicatie op zijn smartphone toen hij zijn kinderen van school ging ophalen. De wagen stond op een parking, waar gezien de populariteit van dit model, wellicht meerdere exemplaren in dezelfde kleur gestationeerd stonden. De Tesla 3 die hij naderde opende zich en aangezien de man gehaast reed hij er meteen mee door.

app

Advertentie – lees hieronder verder

Hallo, wat doe je in mijn Tesla?

Eens onderweg merkte hij toch enkele vreemde zaken op, zoals een barst in de voorruit die er normaal niet was op zijn wagen. Hij dacht dit wellicht nog niet eerder gemerkt te hebben. Maar toen hij later zag dat ook de laadkabel op een andere plek lag, begon Randev argwaan te krijgen. Op dat moment kreeg hij een bericht op zijn telefoon: “Hallo Rajesh, rijd je met een Tesla? Ik denk dat je in mijn wagen zit…” 

Toen begon hij door te krijgen wat er aan de hand was. Eens gestopt, zag hij inderdaad dat deze wagen andere velgen had en hij dus met een andere Tesla was weggereden. Daarop verwittigde Randev de echte eigenaar en beloofde de auto snel terug te brengen.

 

Valet modus?

Het straffe was dat Randev daarop nog steeds toegang tot de wagen had, doodleuk zijn kinderen kon gaan ophalen en vervolgens naar de eigenaar reed om diens Tesla weer te overhandigen.

Eind goed, al goed. Maar toch was Rajesh Randev uiterst verontwaardigd dat hij gewoon via zijn app toegang verkreeg tot een willekeurige andere Tesla. Logisch stelde hij zich vragen over de beveiliging van zijn Tesla en de app. Hij richtte zich tot Tesla, maar kreeg tot hiertoe geen antwoord. Een mogelijke verklaring is dat de wagen niet afgesloten was en in ‘valet’ modus stond, zodat een andere persoon ermee kon vertrekken, maar dat werd niet bevestigd. Het mysterie blijft dus (voorlopig) onverklaard voor Rajesh Randev.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon