Aparte teller
Heb je een laadpaal thuis, dan is het belangrijk dat daar een aparte teller aan verbonden is. Op die manier kan je namelijk aantonen welk elektriciteitsverbruik specifiek voor de auto bestemd was. Dat verbruik kan dan betaald worden door je werkgever.
Betaalt je werkgever deze elektriciteit, dan hoef je daar geen extra belastingen op te betalen. Het doorrekenen van de elektriciteit is dan namelijk inbegrepen in het voordeel van alle aard (VAA) voor het persoonlijke gebruik van de elektrische bedrijfswagen.
Laadpaal
Advertentie – lees hieronder verder
Gebeurt de installatie van de laadpaal bij je thuis op kosten van je werkgever, dan betaal je daarop al evenmin bijkomende belastingen. De kosten van de aankoop, de plaatsing van de wallbox en het onderhoud van de laadpaal bij je thuis zijn nu eenmaal te beschouwen als kosten van een elektrische auto en zijn dus niet extra belastbaar.
Wat als je ontslag neemt of ontslagen wordt?
In veel gevallen zal de werkgever de laadpaal leasen. Bij het einde van de leasingovereenkomst mag de laadpaal bij jou blijven staan als je werkgever het daarmee eens is. Ook hierop zal je dan geen extra belastingen moeten betalen.
Ga je vrij snel na het plaatsen van de laadpaal uit dienst, dan zou je met je werkgever kunnen afspreken dat jij de leasing van de laadpaal verder betaalt of dat je de afkoopwaarde daarvan betaalt aan de leasemaatschappij.
In de car policy van het bedrijf waar je werkt, kan opgenomen worden dat je de laadpaal kan overkopen tegen een bepaalde prijs, mocht je voor een bepaalde datum ontslagen worden of het bedrijf verlaten.
Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be