Ferrari

Ferrari Roma wint prestigieuze designprijs

De Ferrari Roma heeft de befaamde “Car Design Award” binnengehaald in de categorie ‘Productieauto’s’. Door de covid-19-crisis vond de virtuele uitreiking dit jaar plaats via het YouTube-kanaal van de organisatie.

Belga | Gepubliceerd op 30 okt. 2020 | Leestijd: 2 min

De “Car Design Award” werd in 1984 gelanceerd door het magazine Auto&Design, en is bedoeld voor projecten die hebben bijgedragen aan de evolutie van het ontwerp van de auto. De winnaars van dit jaar werden geselecteerd door een gespecialiseerde jury van twaalf gereputeerde journalisten. Als motivatie voor het toekennen van de ‘Productieauto’ designprijs aan de Ferrari Roma, verklaarde de jury dat “het designteam van Ferrari – onder leiding van Flavio Manzoni – met de Roma fantastisch werk heeft verricht. Deze auto geeft een nieuwe invulling aan de klassieke lijnen van een Gran Turismo volgens de standaarden van de 21e eeuw, dankzij een sensueel, suggestief en geavanceerd lijnenspel”.

De Ferrari Roma (lees hier het testverslag!) is de nieuwe 2+2 coupé uit Maranello: een model met een fraai, tijdloos design, gecombineerd met de power en wendbaarheid om een intensieve rijbeleving te kunnen garanderen. De kenmerkende Italiaanse styling is een moderne interpretatie van de zorgeloze lifestyle in het Rome van de jaren ’50 en ’60, waaraan de auto ook zijn naam dankt. In stilistisch opzicht wordt de Ferrari Roma gekenmerkt door strakke, symbiotische vormen. Zijn harmonieuze proporties en de elegante, pure en uitgebalanceerde volumes liggen duidelijk in lijn met Ferrari’s grand touring traditie van auto’s met een midden-voor geplaatste krachtbron. Een iconisch voorbeeld daarvan is de 250 GT Berlinetta Lusso, waaraan de Roma ook zijn inspiratie dankt.

Advertentie – lees hieronder verder

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie