Nieuwe modellen

Jaguar XE : Britse berline made in China

Sinds enkele jaren  ondergaat de Jaguar-Land rover Groep een succesvolle vernieuwing. Vandaag nemen ze een belangrijke beslissing voor de toekomst van het bedrijf. De Jaguar XE berline die tijdens de Mondial de l’Automobile werd getoond, zal in China worden geproduceerd. Hij zal in de plant van Changshu van de band rollen.

| Gepubliceerd op 5 jan. 2015 | Leestijd: 2 min

Het is uiteraard niet de enige wagen die daar wordt gebouwd want door de samenwerking met Chery Automobile, loopt nu ook al de Range Rover Evoque uit de montagehal. In de volgende maanden wil Land Rover er naast de Evoque en de XE ook de Discovery Sport gaan assembleren.

Dankzij deze site zal de constructeur proberen om zich nog meer in te werken op de Chinese automarkt. De groep koestert immers grote ambities want in 2015 wil men in het land van de reizende zon maar liefst 20.000 wagens verkopen. Dat is ongeveer één vijfde van de globale verkoop.

Advertentie – lees hieronder verder

Deze Jaguar XE past perfect in deze strategie want Chinezen zijn dol op klassieke berlines. Het bewijs daarvan zien we bij de concurrentie. Audi verkocht er 120.450 A4-modellen en BMW sleet er 100.000 stuks van de 3-Serie. Deze cijfers hebben Jaguar-Land Rover aan het denken gezet. Jaguar hoopt  om dit jaar 80.000 XE’s te verkopen en tegen 2017 zou de teller op 200.000 moeten staan.

Jaguar XE klaar om concurrentie aan te gaan met Audi A4 Quattro (20-11-15)

De Jaguar-Land Rover groep hoopt tegen 2020 wereldwijd 850.000 voertuigen per jaar te verkopen. Dat willen ze realiseren door de expansie op de Chinese markt maar er zijn ook projecten in Brazilië en Saoedi Arabië.

Wat denkt u over het groeipotentieel van Jaguar-Land Rover ?

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon