Oldtimers

Deze bijzondere Kever werd speciaal voor de politie gebouwd

Deze Volkswagen Kever uit 1952 werd omgebouwd door Papler en ooit gebruikt door de Duitse politie. Hij staat nu te koop in Nederland en is duurder dan een nieuwe Porsche 911.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 28 nov. 2023 | Leestijd: 2 min

Na de Tweede Wereldoorlog begon Volkswagen auto’s te produceren onder toezicht van het Britse leger. In 1949 werd het bedrijf 100 procent Duits. De expansie ging gestaag door. De Volkswagen (die al snel de bijnaam Kever kreeg) was ook echt een auto voor het volk en paste evengoed bij het burgerlijke als militaire leven. Het probleem was dat de Kever het enige model van de constructeur was, die daardoor naast bepaalde contracten greep. Daarom creëerde Volkswagen de Type 18A, een versie van de Kever met langere wielbasis.

Cox Papler profil

Advertentie – lees hieronder verder

Overlever

De Type 18A viel in de smaak bij de Duitse politie, die besloot om het chassis te laten aankleden door vier koetswerkbouwers, waaronder Papler. Dit bedrijf uit Keulen ontwierp een open carrosserie met vier stalen deuren. Naar verluidt werden tussen 1951 en 1952 tweehonderd exemplaren gebouwd, waarvan er vandaag nog maar acht bewaard zijn gebleven.

Cox Papler habitacle

Stevige prijs

Eén daarvan staat momenteel te koop bij Porsche Centrum Gelderland in Nederland. Deze Papler Kever heeft meer dan dertig jaar in een privécollectie doorgebracht. Hij verkeert nog in originele staat, maar draagt wel de sporen van het intensieve gebruik tijdens zijn politiecarrière. Deze zeldzame auto wordt aangeboden voor 144.900 euro, een opmerkelijke prijs voor wat oorspronkelijk een auto voor het volk was.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon