Je werkgever kan afspraken met je maken rond het gebruik van je bedrijfswagen. Hij mag hieraan ook grenzen stellen.
Waar vind je ze?
Deze afspraken kunnen opgenomen worden in je arbeidsovereenkomst. Ze kunnen ook staan in een gebruiksovereenkomst die je met je werkgever afsluit inzake de wagen of in het wagenreglement dat geldt binnen het bedrijf. Een voorbeeld van zulke afspraak is ‘dat je de wagen mag laten gebruiken door je echtgenoot of partner, door je kinderen maar niet door vrienden of andere familieleden’. Bovendien kan het gebruik van de wagen nog aan andere modaliteiten gekoppeld worden (zo bv. dat je daarmee niet naar het buitenland mag rijden).
Het is belangrijk dat je er deze overeenkomsten op naleest vooraleer je je wagen door iemand anders laat gebruiken. Vind je er niets in terug over het gebruik dat anderen mogen maken van je wagen, informeer dan bij je werkgever.
Advertentie – lees hieronder verder
Je leeft ze niet na
Hou je je niet aan de afspraken, dan kan dat ernstige gevolgen hebben.
Het kan er vooreerst toe leiden dat je werkgever je het gebruik van de wagen ontneemt. Deze sanctie kan in de overeenkomst die je met je werkgever afsloot afgesproken zijn. Je kan ook soms een tuchtsanctie krijgen (als dat zo in het arbeidsreglement staat). In extreme gevallen zou je werkgever je zelfs kunnen ontslaan om een dringende reden.
Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be