Als je auto gestolen wordt kan je heel wat schade lijden. Zo zal je bijvoorbeeld een nieuw voertuig moeten kopen. Wie betaalt dan de rekening?
Klacht neerleggen
Het is alleszins belangrijk direct een strafklacht neer te leggen. Je kan dat doen bij de politie, het parket of eventueel zelfs bij de onderzoeksrechter. Kies je voor deze laatste dan moet je een som geld consigneren. De kans dat de dader (en eventueel ook je wagen) (terug)gevonden wordt is zeer onzeker. Bovendien is het nog maar de vraag of, als de dader al gevonden (en ook veroordeeld wordt), deze ook voldoende financiële middelen heeft om je schade te betalen.
Aankloppen bij je omniumverzekering
Als je een omniumverzekering (of een beperkte omnium) hebt afgesloten, kan je verzekerd zijn tegen diefstal. Als dat het geval is kan je vragen dat je verzekeraar je schade vergoed. Kijk wel de polisvoorwaarden na om te zien wat de voorwaarden zijn waaronder je een beroep kan doen op de verzekering en welk bedrag je kan vragen.
Advertentie – lees hieronder verder
En anders?
Heb je geen omniumverzekering en slaag je er niet in om de schade door de dader van de diefstal te laten betalen, dan draai je allicht zelf op voor de kosten en de schade. Je verplichte autoverzekering (BA-verzekering) komt niet tussen. Een diefstal kan je dan ook duur te staan komen.
Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be