Nieuwe modellen

BMW X5 komt ook in gevechtskledij…

In Rusland nemen zakenlui , politici en bekende mensen liever geen risico’s als het op hun persoonlijke veiligheid aankomt. Om die reden laten ze zich bij voorkeur in gepantserde wagens vervoeren. Duitse constructeurs spelen sinds enkele jaren perfect in op deze groeiende vraag.  Zo levert Mercedes een Guard-versie van de E- en de S-Klasse berline. Audi lanceerde de A8 Security en ook BMW laat zich niet onbetuigd met de 7-Reeks High Security. Gezien het groeiende belang van deze “markt” toont het merk met de propeller uitgerekend op het salon van Moskou haar nieuwste X5 Security Plus.

| Gepubliceerd op 25 aug. 2014 | Leestijd: 2 min

Vergeleken met een conventionele X5 krijgt deze gepantserde SUV dikke stalen platen in de deuren, de gepantserde ruiten zitten in dichtingen van polycarbonaat en ook de stoelen zijn versterkt. Om het extra gewicht van al deze aanpassingen te kunnen torsen, heeft BMW vooral de remmen en het onderstel ingrijpend veranderd. Met deze modificaties voldoet de BMW X5 aan de VR6-norm. Voor de niet-ingewijden : hij weerstaat aan en granaat of aan een beschieting met een AK-47, beter bekend als een Kalachnikov.

Onder de motorkap van deze mastodont voorziet BMW maar één enkele motorisatie. Het gaat om de 4.4 liter grote biturbo V8 op benzine. Die levert 450 pk en ruim 650 Nm aan koppel. Dat moet volstaan om de BMW uit de meest benarde situaties te loodsen. Het spreekt dat de VIP’s die een dergelijke SUV kopen best ook investeren in een geoefende bestuurder die met het vermogen en het gewicht kan omgaan.

Advertentie – lees hieronder verder

Gelooft u in de efficiëntie van een dergelijke wagen bij een mogelijke aanval ?

 

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon