Actualiteit

Nog steeds te veel doden door luchtvervuiling in Brussel

In Brussel worden jaarlijks 632 voortijdige sterfgevallen toegeschreven aan de slechte luchtkwaliteit. Om nog maar te zwijgen van het feit dat de uitstoot van stikstofdioxide en fijn stof aanzienlijke ademhalings- en cardiovasculaire risico’s met zich meebrengt.

Redactie Rossel | Gepubliceerd op 1 aug. 2019 | Leestijd: 2 min

In de aanloop naar de mobiliteitsweek die in september wordt georganiseerd, wil Brussel Mobiliteit erop wijzen dat luchtvervuiling veel volksgezondheidsproblemen veroorzaakt in onze hoofdstad. Van de 15.000 liter lucht die de Brusselaars per dag inademen, is vooral de aanwezigheid van stikstofdioxid en fijn stof te betreuren.

“Fijn stof kan ademhalings- en cardiovasculaire problemen veroorzaken en leiden tot neurodegeneratieve ziekten zoals Alzheimer en dementie maar ook tot bepaalde soorten kanker”, aldus Brussel Mobiliteit.

Advertentie – lees hieronder verder

Problematisch

Vorig jaar werd de door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) aanbevolen jaarlijkse concentratiedrempel voor fijn stof overschreden in een derde van de meetstations in Brussel. De dagdrempel werd op alle stations zelfs meer dan drie keer overschreden.

Online rekenmachine

Om het grote publiek bewuster te maken van de problematiek, heeft Brussel Mobiliteit in samenwerking met Leefmilieu Brussel onlangs een speciale rekenmachine online geplaatst. Deze calculator stelt inwoners in staat om de impact van hun reis op de luchtkwaliteit van de stad te meten. “Een eenvoudige manier om te weten te komen of je deel uitmaakt van de oplossing of van het probleem”…

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon