Auto opladen met Fastned 10% duurder

Fastned, de Nederlandse firma die het bekende netwerk van snellaadpalen uitbaat, zoals langs de E40 tusssen Brussel en Leuven, verhoogt zijn prijzen met 10 procent. “We kunnen niet anders”, klinkt het.

Gepubliceerd op 2 augustus 2022
Leestijd : 2 min

Deel

Auto opladen met Fastned 10% duurder

Natuurlijk komt het niet als een complete verrassing dat de specialist inzake openbare snelladers voortaan meer aanrekent voor een laadbeurt, maar deze prijsverhoging is niet de eerste dit jaar. Bovendien zullen er waarschijnlijk nog volgen, want met de onzekerheid rond de energieprijzen in het achterhoofd gaat Fastned maandelijks zijn tarieven herbekijken. Dit geeft het bedrijf zelf aan in een persbericht. “We verwachten nu eenmaal dat de markt volatiel zal blijven.”

Iedereen betaalt meer, behalve…

france-autoroute-snelweg-frankrijk-dijon-lyon-1

Concreet zal wie een elektrische auto of een plug-in hybride wil opladen 0,75 euro in plaats van 0,69 euro per kWh moeten betalen, een stijging van 0,06 euro per kilowattuur of een kleine 9 procent. En ook wie over een ‘gold membershipkaart beschikt, moet dieper in de buidel tasten dan gewoonlijk (0,50 in plaats van 0,45 euro per kWh, +11%). De maandelijkse abonnementskosten (11,99 euro) gaan voorlopig niet naar omhoog.

Deze algemene prijsverhoging gelden in verschillende landen: Nederland, België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. In Frankrijk blijft men (voorlopig) gespaard van de aanzwelling van de tarieven, wat opnieuw een meevaller is voor onze zuiderburen. Eerder werd daar immers al beslist om accijnsverlagingen door te voeren waardoor een liter brandstof tanken (benzine, diesel) tegen september aanstaande nog ‘maar’ 1,5 euro zal kosten.

Advertentie – lees hieronder verder

Thuis laden nog nooit zo duur

charging-station-electric-car-laadpaal-chargeur-voiture-electrique

Vanzelfsprekend kost een EV thuis opladen ook meer. Meer dan ooit tevoren zelfs, bevestigt egear, de website die zoals elke maand een simulatie over de kostprijs van het gebruik van netstroom publiceert. De nieuwe cijfers spreken van 0,38 tot 0,41 euro per kWh voor het goedkoopste contract (aangegaan in juli 2022), wat betekent dat het voor de gebruiker van een ‘gemiddelde elektrische wagen‘ 7,6 tot 8,2 euro per 100 km kost om ermee te rijden (prijzen hangen ook af van de netbeheerder).

Dat lijkt op het eerste zicht mee te vallen, rekening houdend met de hoge brandstofprijzen, maar vorig jaar in juni kostte een auto in het stopcontact steken ruim 10 procent minder.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Lees meer over
Door Joris Bosseloo Content & Community Manager / Chief Editor

Deel

Gocar marketplace
47.064 nieuwe en tweedehands voertuigen bij jou in de buurt!
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Elektrisch
Lithiumvrije batterijen goed op weg om de rijbereikrace te winnen

Lithium is niet de enige batterij die in elektrische auto’s wordt gebruikt. Alternatieve chemieën, zoals natrium, bieden interessante mogelijkheden en kunnen lithium zelfs volledig vervangen. De Chinese gigant CATL heeft zojuist de tweede generatie natriumbatterijen aangekondigd, met verbeteringen in kosten, koudebestendigheid en actieradius. Ontdek de details.

Tot 09:00 2 min David Leclercq
Gocar newsletters
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.