Wat zegt de wet?

Dit moet je weten over een gepersonaliseerde nummerplaat

Je overweegt om een gepersonaliseerde nummerplaat aan te vragen voor je wagen. Waar moet je dit doen en wat kost het? Zijn alle combinaties toegelaten?

Jan Roodhooft, advocaat | Gepubliceerd op 22 dec. 2017 | Leestijd: 2 min

Je zou op je wagen graag een nummerplaat hangen waarin bijvoorbeeld je voornaam of de naam van je bedrijf is verwerkt. Of je vindt een andere combinatie van cijfers en/of letters misschien wel leuk. Hoe kan je dan te werk gaan?

Consulteer de website

Advertentie – lees hieronder verder

Je moet vooreerst nagaan of de combinatie die je wil nog wel beschikbaar is. Misschien had iemand anders namelijk eerder al hetzelfde idee. Je kan dit doen door te kijken op de website www.mobilit.fgov.be onder de rubriek “mijn voertuig, mijn plaat”. Weet dat een combinatie minstens één letter moet bevatten en dat de combinatie bv. niet beledigend of racistisch mag zijn.

Doe een aanvraag

Als je ziet dat een nummerplaat nog beschikbaar is, dan kan je een aanvraagformulier downloaden. Je vindt dit document terug op de website https://mobilit.belgium.be/nl/resource/aanvraag_tot_reservatie_van_een_gepersonaliseerde_kentekenplaat. Met dit ondertekende document moet je je aanbieden aan een DIV- loket. De betaling kan gebeuren via een betalingsuitnodiging met gestructureerde mededeling die opgestuurd wordt nadat de reservatieformaliteiten aan het loket beëindigd zijn. Je moet dan betalen binnen de 10 dagen om de reservering definitief te maken.

En de kostprijs?

Een gepersonaliseerde nummerplaat kost 1.000 euro. Bovenop dit bedrag moet je nog een beperkte som betalen voor de productie en aflevering van de kentekenplaat.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon