Dit moet je weten over een gepersonaliseerde nummerplaat

Je overweegt om een gepersonaliseerde nummerplaat aan te vragen voor je wagen. Waar moet je dit doen en wat kost het? Zijn alle combinaties toegelaten?

Gepubliceerd op 22 december 2017
Leestijd : 2 min

Deel

Dit moet je weten over een gepersonaliseerde nummerplaat

Je zou op je wagen graag een nummerplaat hangen waarin bijvoorbeeld je voornaam of de naam van je bedrijf is verwerkt. Of je vindt een andere combinatie van cijfers en/of letters misschien wel leuk. Hoe kan je dan te werk gaan?

Consulteer de website

Je moet vooreerst nagaan of de combinatie die je wil nog wel beschikbaar is. Misschien had iemand anders namelijk eerder al hetzelfde idee. Je kan dit doen door te kijken op de website www.mobilit.fgov.be onder de rubriek “mijn voertuig, mijn plaat”. Weet dat een combinatie minstens één letter moet bevatten en dat de combinatie bv. niet beledigend of racistisch mag zijn.

Doe een aanvraag

Als je ziet dat een nummerplaat nog beschikbaar is, dan kan je een aanvraagformulier downloaden. Je vindt dit document terug op de website https://mobilit.belgium.be/nl/resource/aanvraag_tot_reservatie_van_een_gepersonaliseerde_kentekenplaat. Met dit ondertekende document moet je je aanbieden aan een DIV- loket. De betaling kan gebeuren via een betalingsuitnodiging met gestructureerde mededeling die opgestuurd wordt nadat de reservatieformaliteiten aan het loket beëindigd zijn. Je moet dan betalen binnen de 10 dagen om de reservering definitief te maken.

Advertentie – lees hieronder verder

En de kostprijs?

Een gepersonaliseerde nummerplaat kost 1.000 euro. Bovenop dit bedrag moet je nog een beperkte som betalen voor de productie en aflevering van de kentekenplaat.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Deel

Gocar marketplace
51.876 nieuwe en tweedehands voertuigen bij jou in de buurt!
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Verkeersveiligheid
Wat je wel en niet mag doen met dashcambeelden

Dashcams winnen snel aan populariteit onder automobilisten. In België gebruikt zo’n 12% tot 15% dagelijks er een om zich te beschermen bij pech of om bewijsmateriaal te hebben bij een ongeval. Maar is het toegestaan om andere weggebruikers zonder hun toestemming te filmen?

28 november 2024 3 min David Leclercq
Gocar newsletters
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.
Gocar marketplace
51.876 nieuwe en tweedehands voertuigen bij jou in de buurt!
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.