Zo kan je reageren als je wagen beschadigd raakt in de carwash

Je rijdt met je auto door een carwash. Nadien blijkt je wagen vol krassen te staan. Kan je de uitbater van de carwash aansprakelijk stellen? Welke maatregelen kan je treffen?

Gepubliceerd op 29 juni 2016
Leestijd : 2 min
Zo kan je reageren als je wagen beschadigd raakt in de carwash

Een bezoek aan een carwash kan soms onverwachte gevolgen hebben. Van wie kan je een vergoeding vragen als je wagen beschadigd raakt?

Zorg voor bewijzen

Stel je bij het verlaten van de carwash vast dat je wagen beschadigd is, doe dan dadelijk de nodige vaststellingen. Roep de uitbater erbij. Maak samen een document op waarin wordt vastgesteld wat je schade is en welk probleem zich voordeed. Je kan ook foto’s nemen met je GSM en andere aanwezigen vragen een getuigenis voor jou op papier te zetten. Weigert de uitbater mee vaststellingen te doen, probeer dan de politie ter plaatse te laten komen. Vraag  eventueel een deurwaarder vaststellingen te komen doen.

Doe aangifte bij je verzekering

Als je een omniumverzekering afsloot kan de schade door deze verzekering gedekt zijn. Doe dan ook aangifte. Je kan soms ook een beroep doen op je rechtsbijstandsverzekering. Zij kunnen je helpen (en eventueel je advocaat betalen) als je de uitbater van de carwash aansprakelijk wil stellen.

Advertentie – lees hieronder verder

Richt je tot de uitbater

Je kan ook soms een schadevergoeding vragen van de uitbater van de carwash. Die heeft een resultaatsverbintenis. Je kan hem aansprakelijk stellen tenzij hij bijvoorbeeld kan bewijzen dat je zelfs iets fout deed.  De uitbater van de carwash hangt vaak een bordje uit waarin hij zijn aansprakelijkheid beperkt. Je kan soms argumenteren dat je deze clausules niet aanvaardde of dat ze niet geldig zijn.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Gocar marketplace
50.932 nieuwe en tweedehands voertuigen bij jou in de buurt!
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Verkeersveiligheid
Wat je wel en niet mag doen met dashcambeelden

Dashcams winnen snel aan populariteit onder automobilisten. In België gebruikt zo’n 12% tot 15% dagelijks er een om zich te beschermen bij pech of om bewijsmateriaal te hebben bij een ongeval. Maar is het toegestaan om andere weggebruikers zonder hun toestemming te filmen?

28 november 2024 3 min David Leclercq
Gocar newsletters
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Gocar marketplace
50.932 nieuwe en tweedehands voertuigen bij jou in de buurt!
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.