Opinies

Article image

Rijhulpsystemen: Gevaarlijk en vervuilend?

Vorige week werd ik verwacht op het circuit van Spa-Francorchamps en om daar te geraken, had ik een grote Duitse SUV ter beschikking. Deze was van een merk dat volgens ondergetekende het verst staat op het gebied van rijhulpmiddelen. Een ideaal moment, leek me, om de automatische besturing van de SUV in kwestie te testen. Mijn bestemming lag 170 kilometer ver…

Article image

Een Rolls-Royce voor de prijs van een BMW?

De Rolls-Royce Silver Seraph is nu 20 jaar oud en een pak minder waard dan vroeger. Een gebruikt exemplaar met weinig kilometers koop je tegenwoordig zelfs voor de prijs van… een nieuwe BMW 520d!

Article image

BMW zal V8-motoren schrappen

Een BMW-topman voorspelt het einde van dieselmotoren tegen 2040. Benzinemotoren zullen het volgens hem nog tien jaar langer mogen uitzingen.

Article image

Auto’s belasten op basis van gewicht?

Wie momenteel met een hybride of een 100% elektrische SUV rijdt, kan veel belastingen vermijden vanwege de lage (of afwezige) opgegeven CO2-uitstoot die aan zo’n kolos wordt gekoppeld. In Frankrijk gaan stemmen op om daar een mouw aan te passen…

Article image

Zijn elektrische auto’s onzinnig op de snelweg?

Het rijbereik van bepaalde elektrische auto’s kan meer dan 600 kilometer bedragen. Je kunt dus geneigd zijn om ze te gebruiken voor lange trajecten, op de autosnelweg bijvoorbeeld. Maar is dat echt wel haalbaar?

Article image

Porsche Cayenne Coupé vs BMW X6: wie is de koning der SUV’s?

Met de X6 heeft BMW de nichemarkt van de SUV coupé aangeboord. Mercedes en Audi zijn gevolgd en nu is het aan Porsche om die nieuwe trend te volgen. De BMW X6 is blijven evolueren. Dus, welk model moet je dan kiezen?

Article image

Jaguar E-Pace vs Volvo XC40

Zoek je een premium, maar compacte SUV? Ligt je budget onder de € 50.000? De Jaguar E-Pace en Volvo XC40 zijn de perfecte kandidaten! Maar… Welke kies je dan?

Article image

VW T-Roc of Audi Q2?

De meeste gelikte Volkswagen SUV of de kleinste Audi SUV, welke kies jij?

Article image

De 5 favoriete Land Rovers van de redactie

Land Rover is zonder twijfel een van de enige constructeurs die echt weet waar het over gaat wanneer we over SUV’s praten. Het merk kent een rijke geschiedenis vol auto’s die in het collectieve geheugen gegrift staan. Eentje kiezen kan een moeilijke opdracht worden! Daarom… Hierbij de vijf favoriete modellen van de redactie.

Article image

Keuzehulp: grote auto met weinig of kleinere wagen met veel opties?

Het hangt er vanaf wat je wilt. Sommigen willen alles op de optielijst, anderen verkiezen juist een maatje meer met minder extra’s. Hoe maak je daarin de juiste afweging?

Article image

Keuzehulp: nieuwe Renault Scénic of tweedehandse Espace?

Op zoek naar een auto met een mooi interieur geschikt voor het hele gezin? Dan raden we je aan om een minibusje te overwegen. Renault heeft enige ervaring op dit gebied en stelt de Scénic voor vanaf € 25.000. Of kies je voor hetzelfde budget beter voor een tweedehandse Espace?

Article image

Keuzehulp: nieuwe Peugeot 3008 of tweedehandse Porsche Cayenne?

Stel, je hebt € 30.000 om aan een wagen te besteden maar je hart en je hoofd geraken er niet uit. Wordt het een nieuwe Peugeot 3008, de rationele keuze dus, of een tweedehandse Porsche Cayenne, de emotionele keuze?

Article image

Keuzehulp: nieuwe VW e-Golf of tweedehandse Tesla Model S?

Met nog geen € 40.100 op zak kan je aanspraak maken op een nagelnieuwe VW e-Golf. Of je kan voor een vergelijkbaar bedrag een tweedehandse, ruime Tesla op de kop tikken. Keuzehulp nodig?

Article image

5 BMW’s die doen glimlachen

Van een merk als BMW ben je voor- of tegenstander: een middenweg is daarin moeilijk te vinden bij de meeste mensen. Wij zijn vóór, laat dat duidelijk zijn. Niet van alle modellen natuurlijk maar wel van BMW’s die spontaan een glimlach op je gezicht toveren als je ze ziet. Zoals dit vijftal.

Article image

Onze 5 favoriete stadswagens van het moment

Tegenwoordig heb je keuze zat als je naar een veelzijdige, zuinige stadswagen op zoek bent. Benieuwd naar onze voorkeuren? Dit zijn onze 5 favoriete kleine hatchbacks van het moment…