Opinies

Article image

Keuzehulp: nieuwe Peugeot 3008 of tweedehandse BMW X5?

Met een budget van € 35.000 kan je tegenwoordig een nieuwe, goed uitgeruste Peugeot 3008 kopen. Al kan je voor dat bedrag natuurlijk ook opteren voor een tweedehandse SUV van een premiummerk. Een BMW X5, bijvoorbeeld. Keuzehulp nodig?

Article image

Keuze van de redactie: onze 5 favoriete EV’s

Aangezien het aantal elektrische automodellen alsmaar toeneemt, wordt het moeilijker om een top 5 samen te stellen. Beniewd naar de keuze van de redactie?

Article image

Keuzehulp: nieuwe VW Tiguan of tweedehandse Porsche Macan Turbo?

Je staat op het punt een nieuwe VW Tiguan te kopen maar wordt plots geconfronteerd met een prachtige tweedehandse Porsche Macan Turbo voor dezelfde prijs. Keuzehulp nodig?

Article image

Een alternatief voor rekeningrijden?

Iedereen weet dat belonen beter werkt dan straffen en dat het woord van een politieker weinig voorstelt, of toch als er verkiezingen voor de deur staan. “Voor rekeningrijden bestaat geen draagvlak”, kregen we deze week te horen. Een alternatief nodig voor rekeningrijden?

Article image

Porsche 911: 5 modellen waar wij van dromen

De Porsche 911 wordt beschouwd als het archetype van de efficiënte en veelzijdige sportwagen. Sinds zijn debuut in 1963 is hij enorm geëvolueerd, al is dat er niet altijd aan te zien. Benieuwd naar de modellen die wij in onze garage zouden willen? Droom even mee…

Article image

Keuzehulp: nieuwe Dacia Duster of tweedehandse Nissan Qashqai?

Op zoek naar een degelijke SUV en € 15.000 om eraan uit te geven? In dat geval kan je kiezen voor de prijzenkraker die Dacia Duster heet, maar ook voor een tweedehandse Nissan Qashqai met slechts enkele jaren op de teller. Keuzehulp nodig?

Article image

Keuzehulp: nieuwe Audi A1 of tweedehandse Audi A4?

Fan van het merk met de vier ringen en bereid om € 25.000 aan een wagen met dat logo te spenderen? In dat geval kan je kiezen voor een goed uitgeruste A1 of voor een tweedehandse Audi A4. Hulp nodig?

Article image

Keuzehulp: tweedehandse S-Klasse of nieuwe C-Klasse?

Stel, je hebt € 50.000 om te besteden aan een auto en je hebt een voorkeur voor Mercedes. In dat geval kan je voor een gloednieuwe C-Klasse opteren maar ook voor een tweedehandse S-Klasse van maar enkele jaren oud. Keuzehulp nodig?

Article image

Belgen klaar voor de elektrische auto? Nog niet…

Elektrische auto’s zijn al enkele jaren op de markt maar de verkoop ervan blijft een pijnpunt, zeker in België. Je zou je dus kunnen afvragen of we in dit landje wel klaar zijn voor zo’n “elektrische revolutie”. Obstakels zijn er immers genoeg…

Article image

V8, V10 of V12 kopen? Wacht niet te lang…

Het tijdperk van atmosferische motoren lijkt zo goed als afgelopen en het aantal cilinders is zelfs bij supersportwagens in dalende lijn. Behoren de V12, V10 en V8 binnenkort tot het verleden?

Article image

VIAS: “Geef geen kleine bedrijfswagens aan jonge werknemers”

Het VIAS Instituut wil firma’s aansporen om jonge bestuurders geen bedrijfswagens meer te geven. De kans dat ze daarmee brokken maken, zou namelijk hoger liggen dan wanneer ze met hun eigen wagen rondrijden. Een studie kwam onlangs tot deze conclusie. Verbaasd?

Article image

Onze 3 favoriete hybrides van 2018

Voor diegenen die aarzelen tussen een elektrische of thermische motor bieden de fabrikanten nu een alternatief aan met de hybrides. Deze kunnen opladen tijdens het rijden alsook aan het stopcontact. Ziehier onze selectie voor 2018:

Article image

Heeft een auto kopen nog zin?

Steeds meer mensen beginnen zich af te vagen of het tegenwoordig nog zin heeft om een eigen wagen af te schaffen. Het antwoord heeft met verschillende factoren te maken, waaronder het gebruik en je woonplaats.

Article image

“Geen enkele reden om diesel te stigmatiseren”

Hoewel een heel pak politiekers nog steeds een lastercampagne tegen diesel aan het voeren zijn, zei Phillipe Henry van Ecolo (de Franstalige “groenen”, nvdr) onlangs in een interview dat die stigmatisering niet terecht is.

Article image

Elektrische auto: wég rijplezier?

“Een elektrische auto neemt het rijplezier weg”, is een zin die we al vaker hebben horen vallen. Toch bestaat er een groep mensen die het tegendeel beweren. Wie heeft gelijk?