Automarkt

Deze Chinese automerken zijn vandaag in België beschikbaar

Enkele jaren geleden moest geen enkele Europeaan van Chinese auto’s hebben omwille van hun povere bouwkwaliteit, hun ongeïnspireerd design en hun ondermaatse veiligheid. Die situatie is vandaag helemaal anders, wat steeds meer Belgen doet overwegen om een auto van een Chinees automerk te kopen. Benieuwd welke fabrikanten al actief zijn in België? Een overzicht.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 18 okt. 2021 | Leestijd: 4 min

MG

MG logo

Het ooit Britse merk MG kwam twee jaar geleden op de Europese markt met de ZS EV. Het is eigendom van de SAIC-groep en biedt ook de EHS aan, een mooie SUV met een plug-in hybride aandrijflijn. De gemeenschappelijke noemers van deze modellen zijn een aantrekkelijke prijs en een zeer bevredigende kwaliteit, gecombineerd met een garantie van 7 jaar. Lees hier al onze testverslagen en nieuwsartikels over het nieuwe MG.

Advertentie – lees hieronder verder

Aiways

Aiways logo

Het merk Aiways wordt in België verdeeld door Cardoen en verkoopt momenteel alleen de aantrekkelijke SUV met de naam U5. Ondanks goed ontworpen, goed uitgerust en correct afgewerkt, zijn er betere modellen op de markt wat rijgedrag betreft. Onze test van de U5 kan je hier raadplegen.

Anderzijds hoeft deze elektrische auto zich voor zijn rijbereik van 400 tot 410 km (WLTP) niet te schamen in vergelijking met de Europese concurrentie.

BAIC

BAIC logo

BAIC (spreek uit als ‘Bike’ in het Engels) wordt verdeeld door One Automotive en biedt 3 SUV’s aan (de X35, de X55 en de EX5), waarvan de eerste twee op benzine rijden (met een LPG– of CNG-installatie als optie).

De EX5 is de elektrische versie van de X55 en staat op een Mercedes-chassis. Zoals vaak het geval is bij Chinese fabrikanten, speelt BAIC de kaart van de volledige uitrusting tegen een lage prijs.

DFSK

DFSK logo

DFSK, eveneens vertegenwoordigd door One Automotive, biedt SUV’s aan met een look die sterk geïnspireerd is op het design van Europese auto’s. De Fengon 5 is een mooie coupé, de Fengon 500 een compact model en de Glory S80 die we onlangs hebben getest, kan 7 personen vervoeren. Net als de BAIC’s hebben ze benzinemotoren die met gas kunnen worden uitgerust.

Seres

Seres SF Motors logo

Seres, verkocht door dezelfde groep die BAIC en DFSK importeert, is ook weer een merk van elektrische voertuigen. De Seres 3 en binnenkort de 5 en 7 zijn dynamisch ogende SUV’s, maar ze missen het imago om in België te kunnen slagen.

Maxus

Maxus logo

Het overzicht van Chinese automerken die in België beschikbaar zijn, zou niet volledig zijn zonder Maxus te vermelden, de fabrikant van elektrische bestelwagens die 3 modellen aanbiedt die in de eerste plaats bedoeld zijn voor lokale overheden die hun koolstofvoetafdruk willen beperken. Ook daar hebben we al verschillende modellen van getest.

Lynk & Co

Lynk & Co logo

Het merk Lynk & Co, eigendom van Geely dat ook Volvo in zijn portefeuille heeft, wil (deels) elektrisch en trendy zijn, én een “nieuwe vorm” van mobiliteit populair maken. Voorlopig is enkel de SUV ’01’, beschikbaar als hybride en plug-in hybride (lees hier ons testverslag).

Het bijzondere is dat je een Lynk & Co maandelijks kan huren “op zijn Netflix“. Je kan ‘m ook gewoon kopen, maar enkel via de website van het merk.

Lynk & Co biedt zijn klanten ook een lidmaatschap aan van een club: om mensen te ontmoeten, voor culturele uitstappen enzovoort. Een uniek marketingconcept.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon